ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Ο λόγος που δεν παίρνετε απάντηση στα βιογραφικά που στέλνετε

βιογραφικό
Photo by Polina Zimmerman from Pexels

Σε όλους έχει συμβεί κάποια στιγμή στη ζωή τους να στέλνουν το βιογραφικό τους όχι μόνο σε μία εταιρεία αλλά σε πολλές περισσότερες, χωρίς όμως να λαμβάνουν καμία απολύτως απάντηση.

 

Η κατάσταση αυτή μπορεί να γίνει αρκετά οδυνηρή, ειδικά όταν ένα άτομο προσπαθεί για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα να βρει εργασία.

 

Πολλές φορές μπορεί να πιστεύετε ότι δεν είστε αρκετά καλοί, όμως στην πραγματικότητα αυτό μπορεί να μην ισχύει. Σύμφωνα με τους συμβούλους καριέρας, υπάρχει ένα λάθος που κάνουν οι περισσότεροι. Δεν περιλαμβάνουν μια συνοδευτική επιστολή μαζί με το βιογραφικό τους, ή ακόμα και αν το κάνουν, αυτή είναι ελλιπής ή κακογραμμένη.

 

Μια συνοδευτική επιστολή είναι ένας τρόπος για τους εργοδότες να αποκτήσουν γνώση της προσωπικότητάς σας, της συνολικής εμπειρίας και των δεξιοτήτων σας και του γενικού επαγγελματισμού σας.

 

 

Υπάρχουν μερικές βέλτιστες πρακτικές για τη δημιουργία μιας πολύ αποτελεσματικής συνοδευτικής επιστολής τις οποίες μπορείτε να δείτε παρακάτω:

 

Δημιουργήστε έναν σκοπό

 

Θυμηθείτε ότι ο πρωταρχικός στόχος μιας συνοδευτικής επιστολής είναι να προσελκύσει τον αναγνώστη να σας προσκαλέσει για μια συνέντευξη. Όλα τα στοιχεία της θα πρέπει να τροφοδοτούνται με αυτόν τον σκοπό χωρίς περιττές λεπτομέρειες. Κανένας διευθυντής δεν έχει χρόνο να διαβάσει την ιστορία της ζωής σας, οπότε διατηρήστε τη συνοπτική μόνο με 350-500 λέξεις (το πολύ μία σελίδα).

 

Αναπτύξτε το βιογραφικό σας

Η συνοδευτική επιστολή σας είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να επεκτείνετε το βιογραφικό σας σε βασικούς τομείς που πιστεύετε ότι θα ενδιαφέρουν τον υποψήφιο εργοδότη σας.

 

Προσαρμόστε τη και ενημερώστε τον διευθυντή τι ακριβώς κάνετε και δώστε παραδείγματα. Μπορείτε επίσης να εγγράψετε μια σύντομη εισαγωγή ή βίντεο, έτσι ώστε ο διευθυντής να μπορεί να δει και να ακούσει το πάθος σας για τη θέση.

 

Προσαρμόστε τη συνοδευτική επιστολή με βάση το κοινό σας

 

Ως επαγγελματίας που υποβάλλει αίτηση για θέσεις υψηλότερου επιπέδου, είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο για να προσαρμόσετε το βιογραφικό σας για κάθε μεμονωμένη θέση. Η αντιγραφή και επικόλληση συνοδευτικών επιστολών είναι συχνά η πρώτη που απορρίπτεται και μπορεί πραγματικά να βλάψει τις πιθανότητές σας να παραμείνετε ανταγωνιστικοί σε σύγκριση με άλλους που διεκδικούν την ίδια θέση.

 

Δεν πρόκειται μόνο για εσάς

 

Παρά τον σκοπό της το περιεχόμενο μιας συνοδευτικής επιστολής δεν πρέπει να αφορά μόνο εσάς. Καλό είναι να καλύπτει τις ανάγκες του ρόλου και του οργανισμού για τον οποίο υποβάλλετε αίτηση και να εξηγήσετε πώς ο μοναδικός συνδυασμός δεξιοτήτων, εκπαίδευσης και εμπειρίας σας, είναι ο κατάλληλος για τη θέση που σας ενδιαφέρει.

 

Διευκολύνετε την ανάγνωση

 

Η συνοδευτική επιστολή πρέπει να είναι ευανάγνωστη. Χρειάζεται στρατηγική προσοχή στη λεπτομέρεια που δίνεται στη μορφοποίηση, τη γραμματοσειρά και το μέγεθος κειμένου.

 

Πώς μπορείτε να αποκτήσετε μια εξαιρετική συνοδευτική επιστολή;

 

Εάν δεν βλέπετε να υπάρχει ανταπόκριση με την τρέχουσα συνοδευτική επιστολή σας, καλό θα ήταν να απευθυνθείτε σε μια επαγγελματική υπηρεσία. Εκεί θα σας βοηθήσουν να είστε βέβαιοι ότι οι πιθανοί εργοδότες θα μαθαίνουν ό,τι καλύτερο έχετε να τους δείξετε με τη δουλειά σας.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Ένας διαλογισμός 8 λεπτών για την αγάπη και την ευγένεια

 

Διαλογισμός «σάρωσης» σώματος: Τι είναι και γιατί τον συνιστούν οι ειδικοί

 

Πώς να αναπτύξετε ένα υγιές περιβάλλον εργασίας σε μια επιχείρηση

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση