ΥΓΕΙΑ

Για ποιους λόγους είναι κακό να κοιμόμαστε με βρεγμένα μαλλιά

Photo by The Creative Exchange on Unsplash

Ο ύπνος με βρεγμένα μαλλιά, θα μπορούσε να είναι ένας από τους λόγους, που αρκετοί έρχονται αντιμέτωποι με την τριχόπτωση και διάφορα προβλήματα στο τριχωτό της κεφαλής. Ίσως να φαίνεται παράλογο, όμως σύμφωνα με τους γιατρούς, αν λουστείτε και δεν τα αφήσετε να στεγνώσουν είτε με φυσικό τρόπο, είτε χρησιμοποιώντας το πιστολάκι, τότε είναι πολύ πιθανό να προκληθούν ορισμένες παρενέργειες. Μία από τις κυριότερες, είναι ο ερεθισμός του τριχωτού της κεφαλής και η τριχόπτωση λόγω θραύσης της τρίχας. Γι’ αυτό και είναι πάντα καλό να τα στεγνώνετε και να τα χτενίζετε προσφέροντας τους μία μικρή περιποίηση πριν ξαπλώσετε να κοινηθείτε.

Μερικές φορές πιστεύουμε ότι ίσως να ευθύνεται το σαμπουάν και άλλα πράγματα για τον κνησμό και το ερεθισμένο δέρμα. Όμως ο κύριος λόγος που συμβαίνει αυτό είναι η συνήθεια να κοιμομαστε με βρεγμένα μαλλιά. Ζητήματα όπως η πιτυρίδα μπορεί να εμφανιστούν εξαιτίας μίας βρεγμένης μαξιλαροθήκης. Επίσης συχνά δημιουργείται ένα υγρό και ζεστό περιβάλλον που αυξάνει τις πιθανότητες να αναπτυχθούν βακτήρια σε αυτό το σημείο. Εκτός από αυτά τα θέματα με τα μαλλιά, μπορεί να αντιμετωπίσετε και μερικά ακόμα προβλήματα:

Photo by Soniya Ahoraei on Unsplash

1. Φθαρμένη τρίχα

Τα υγρά μαλλιά είναι πολύ εύθραυστα. Όταν κοιμάστε χωρίς να τα στεγνώσετε, τα κάνετε να ατροφούν, να μπλέκονται και να σπάνε. Αφού ξυπνήσετε το πρωί, θα διαπιστώσετε ότι είναι εξαιρετικά ατημέλητα και θα δυσκολευτείτε αρκετά να τα διαχειριστείτε.

2. Ψαλίδα και άτονα μαλλιά

Τα βρεγμένα μαλλιά, τρίβονται περισσότερο στα μαξιλάρια, με αποτέλεσμα να φριζάρουν. Στεγνώστε τα μαλλιά σας έτσι ώστε να μην χρειάζεται να σπαταλήσετε το χρόνο σας για προϊόντα και θεραπείες στο κομμωτήριο. Εάν έχετε λεπτή τρίχα, τότε θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί με τη ρουτίνα φροντίδας των μαλλιών σας και να αποφύγετε τον ύπνο χωρίς να τα στεγνώσετε, καθώς το μόνο που θα καταφέρετε, θα είναι να τα αποδυναμώσετε περισσότερο.

3. Πονοκέφαλος

Ο ύπνος με βρεγμένο κεφάλι μπορεί να οδηγήσει σε πονοκεφάλους. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα βρεγμένα μαλλιά, έχουν την τάση να μειώνουν τη θερμοκρασία του σώματός μας και μπορεί να προκαλέσουν πονοκεφάλους, πάνω στην προσπάθεια που κάνει το σώμα για να ζεσταθεί. Επίσης, ακόμα και τα μαλλιά που είναι τυλιγμένα σε μια πετσέτα, είναι αιτία, που μπορεί να οδηγήσει σε πονοκέφαλο και μάλιστα τόσο δυνατό, που δεν αποκλείεται να διακόψει τον ύπνο.

4. Σπασμένες άκρες

Ένας από τους λόγους που έχετε σπασμένες άκρες στην τρίχα, είναι πιθανότατα το γεγονός ότι κοιμάστε συχνά με βρεγμένα μαλλιά.

5. Δερματικά προβλήματα

Η συνήθεια αυτή, δεν προκαλεί μόνο προβλήματα στα μαλλιά, αλλά και στο δέρμα. Είναι πολύ πιθανό κατά τη διάρκεια του ύπνου, να ακουμπήσουν τα μαλλιά στο πρόσωπο, που σε συνδυασμό με τη θερμοκρασία του δωματίου, μπορεί να προσφέρει τέλειες συνθήκες για την ανάπτυξη βακτηρίων, που ερεθίζουν το δέρμα.

6. Πιάσιμο στον αυχένα ή ψύξη

Ο ύπνος με βρεγμένο κεφάλι, μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε ψύξη, ειδικά αν υπάρχει αναμμένο κλιματιστικό ή ανεμιστήρας. Ως συνήθως το σημείο που μπορεί να νιώσετε τον μεγαλύτερο πόνο, είναι ο αυχένας, ενώ δεν αποκλείεται να έχετε και πονόλαιμο, το πρωί που θα ξυπνήσετε.

Αν και τα ζητήματα αυτά, δεν θεωρούνται τόσο βλαβερά, δεν παύουν να είναι ενοχλητικά. Από τη στιγμή που γνωρίζετε την αιτία που τα προκαλεί, δεν έχετε παρά να αφιερώσετε 5  μόλις λεπτά στο στέγνωμα τους, λίγο πριν ξαπλώσετε να κοιμηθείτε.

 

Διαβάστε επίσης:

Γιατί ο υδράργυρος στα καλλυντικά απειλεί την υγεία

5 συμπτώματα εμμηνόπαυσης που σπάνια αναφέρονται

Οι κατάλληλοι τρόποι για να προστατευτείτε από κολπίτιδα