ΥΓΕΙΑ

Με ποιους τρόπους μπορούν τα νέα άτομα να αποφύγουν τα ορθοπεδικά προβλήματα

Photo by Dinielle De Veyra from Pexels

Η ηλικιακή ομάδα 25-40 ετών, βρίσκεται συχνά αντιμέτωπη με ορθοπεδικά προβλήματα, όπως η αρθρίτιδα ή θυλακίτιδα, ενώ δεν είναι λίγοι όσοι αισθάνονται πόνο στο γόνατο όταν ανεβοκατεβαίνουν τις σκάλες.

Επιπλέον η εργασία από το σπίτι προκαλεί πόνο στην πλάτη και τον αυχένα. Η ενόχληση στις αρθρώσεις, στους μύες και στο ισχίο, επηρεάζει την ποιότητα ζωής αυτών των ανθρώπων καθιστώντας τους δύσκολο να μπορούν να κάνουν αυτές τις καθημερινές λειτουργίες με ευκολία.

Σήμερα, πολλοί νέοι αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα λόγω παραγόντων όπως η παχυσαρκία, ο καθιστικός τρόπος ζωής, το άγχος, τα κατάγματα, οι τραυματισμοί των οστών και των μυών, η έλλειψη φυσικής κατάστασης, ακόμη και η φθορά των αρθρώσεων, των μυών και των εκφυλισμών του χόνδρου. Γι’ αυτό και προκύπτει η ανάγκη να παραμένουν δραστήριοι, να ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή και να αναζητούν μία έγκαιρη παρέμβαση από έναν ειδικό γιατρλο.

Ακολουθούν 5 tips που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τα ορθοπεδικά προβλήματα:

Photo by Big Dodzy on Unsplash

Ξεφορτωθείτε τον καθιστικό τρόπο ζωής

Κάνετε ασκήσεις που θα αυξήσουν την πυκνότητα των οστών σας. Μπορείτε να επιλέξετε αερόμπικ, κολύμπι, ποδηλασία, περπάτημα ή τζόκινγκ για να αντιμετωπίσετε τον πόνο στις αρθρώσεις και προβλήματα στα οστά.

Εναλλακτικά, υπάρχει και η λύση του Pilates. Είναι απαραίτητο να αυξήσετε τη μυϊκή μάζα και να μειώσετε το λίπος. Μην ξεχάσετε να κάνετε διατάσεις πριν από την άσκηση, όπως και ένα καλό ζέσταμα για να αποφύγετε τους τραυματισμούς. Με τη σωματική άσκηση, θα καταφέρετε να βελτιώσετε την ευελιξία και την αντοχή σας.

Ελέγξτε το βάρος σας

Το να είναι κάποιος υπέρβαρος ή παχύσαρκος, είναι σοβαρό ζήτημα για την υγεία, καθώς μπορεί να προκαλέσει μία πληθώρα προβλημάτων συμπεριλαμβανομένων αυτά των οστών και των αρθρώσεων. Έχει μεγάλη σημασία λοιπόν, να προσπαθείτε πάντα να κινείστε και να διατηρείτε τη φόρμα σας.

Υγιεινή διατροφή

Καταναλώστε τροφές γεμάτες με τις απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα για να βελτιώσετε την υγεία των οστών σας. Επιλέξτε κεράσια, καρύδια, τζίντζερ, σολομό, πορτοκάλια, ντομάτες και κουρκούμη, που μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής. Εάν υπάρχει ανεπάρκεια βιταμίνης D3 και βιταμίνης D12, κάντε το τεστ για να λάβετε την ακριβή ποσότητα φαρμάκου που χρειάζεστε, με χορηγία δια του στόματος, ή σε ενέσιμη μορφή.

Για να πάρετε αρκετή βιταμίνη D, φροντίστε να κάθεστε για λίγη ώρα στον ήλιο, νωρίς το πρωί. Αυτό θα ενισχύσει την υγεία των αρθρώσεων σας και θα αποτρέψει τον πόνο που προκαλείται σε αυτές.

Δώστε προσοχή στα παπούτσια σας

Το να φοράτε το σωστό είδος παπουτσιού είναι επιτακτική ανάγκη, καθώς θα μειώσει τις πιθανότητες τραυματισμού από διάστρεμμα. Επίσης, θα αποφεύγετε τους κραδασμούς από το περπάτημα, που μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα στα γόνατα και το σώμα θα έχει καλύτερη στήριξη λόγω του ανατομικού πάτου.

Αποφύγετε το άγχος

Για να παραμείνετε χωρίς άγχος, πρέπει να δοκιμάσετε τεχνικές χαλάρωσης όπως yoga και διαλογισμό. Κάτι τέτοιο μπορεί να σας επιτρέψει να βελτιώσετε με πιο έμμεσο τρόπο την υγεία σας, κρατώντας σας μακριά από ορθοπεδικά προβλήματα.

 

Διαβάστε επίσης:

8 τρόποι για να πετύχετε την ενδυνάμωση στα γόνατα

Τα 5 μυστικά της μακροζωίας – Οι συμβουλές ενός 80χρονου γιατρού

Tι μπορεί να προσφέρει στην υγεία η aerial yoga;

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση