ΥΓΕΙΑ

Ποιο “παιχνίδι” της παιδικής ηλικίας είναι από τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις στο σπίτι

γυμναστική
Photo by Nathan Cowley from Pexels

Οι αναμνήσεις της παιδικής μας ηλικίας, είναι γεμάτες με ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού, έξω σε πάρκα και αλάνες. Εκτός από κυνηγητό και κρυφτό, είχαμε ακόμα μια συνήθεια, η οποία αποτελεί μέχρι και σήμερα μια καταπληκτική άσκηση.

Πρόκειται για το σχοινάκι, το οποίο χρησιμοποιούν πολλοί αθλητές στις προπονήσεις τους και ο λόγος είναι αρκετά σημαντικός.

Αυτό το εργαλείο ευελιξίας μπορεί να προσφέρει μια υγιή δόση αερόβιας άσκησης, προσφέροντας μόνο οφέλη για την υγεία.

Ως συνήθως πολλοί μπόξερ το χρησιμοποιούν για να αυξήσουν την ταχύτητά τους, καθώς και να πετύχουν μυϊκή τόνωση.

Όμως το σχοινάκι, διαθέτει επίσης πιο πολλά οφέλη που μπορούν για την υγεία. Για παράδειγμα, η επίδραση του άλματος πάνω-κάτω, “αναγκάζει” το σκελετικό σας σύστημα να σηκώσει βάρος, πράγμα που σημαίνει ότι το χοροπηδητό, μπορεί να ενισχύσει τα οστά σας.

Πράγματι, οι νεαρές γυναίκες και εκείνες που είναι μετά την εμμηνόπαυση μπορούν να επωφεληθούν σε μεγάλο βαθμό από την επίδρασή του στην οστική πυκνότητα.

Το σχοινάκι είναι μια εξαιρετική επιλογή αερόβιας άσκησης

Εάν έχετε κουραστεί από τη ρουτίνα του τζόκινγκ ή την καθημερινή σας γιόγκα, σκεφτείτε να αλλάξετε τις συνήθειες σας προσθέτοντας προπονήσεις με σχοινάκι. Μέσα σε λίγα λεπτά, η καρδιά θα χτυπά δυνατά και το αίμα θα κινείται πιο γρήγορα. Στην πραγματικότητα, το Well + Good αναφέρει, το σχοινάκι είναι πολύ πιο αποτελεσματικό στο χρόνο από πολλές άλλες αερόβιες ασκήσεις.

Σύμφωνα με τους γυμναστές, 19 λεπτά σχοινάκι, ισοδυναμούν με 30 λεπτά τρέξιμο σε ό,τι αφορά στην καριαγγειακή υγεία και το κάψιμο θερμίδων.

Επομένως, κερδίζετε το ίδιο όφελος στο ένα τρίτο του χρόνου!

Πέρα από τη μυϊκή τόνωση, το σχοινάκι προσφέρει επίσης μια εξαιρετική άσκηση για προθέρμανση στην ήδη υπάρχουσα ρουτίνα σας.

Όμως, είναι ζωτικής σημασίας να προπονήστε με τρόπο που να μην προκαλεί έντονο λαχάνιασμα. Όπως ισχύει με κάθε άλλο είδος γυμναστικής, έτσι και εδώ, καλό είναι να αυξάνετε σταδιακά την ένταση και την ταχυτητα του άλματος για να αποφύγετε τραυματισμούς και ζαλάδες.

Διαβάστε επίσης:

Γιόγκα vs Zumba: Ποιο από το δύο είδη γυμναστικής βοηθά περισσότερο στην καύση του λίπους;

Πώς θα μπορέσει η γιόγκα να σας κάνει «ένα» με τη φύση

H γιόγκα βοηθά στην πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση