ΥΓΕΙΑ

Ποιος είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να γυμναστείτε στο σπίτι

Από τότε που έκλεισαν τα γυμναστήρια αρκετοί αναγκάστηκαν να βρουν εναλλακτικούς τρόπους για να διατηρήσουν την καθημερινή ρουτίνα σωματικής άσκησης. Ωστόσο για μερικούς, η γυμναστική σε εξωτερικό χώρο, δεν είναι αρκετά βολική και αυτό γιατί δεν έχουν αρκετό χρόνο το πρωί ή δεν βολεύει γενικότερα στο πρόγραμμά τους.

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει λύση, καθώς η γυμναστική στο σπίτι είναι πάντα μια καλή εναλλακτική λύση. Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν ορισμένοι τρόποι, που μπορούν να σας βοηθήσουν να μεταμορφώσετε το σώμα σας.

Δείτε πώς μπορείτε να το πετύχετε:

Σκεφτείτε την ένταση της άσκησης

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ένταση της άσκησης είναι πολύ σημαντική. Ο καθένας έχει διαφορετικές αντοχές, επομένως για να είναι αποτελεσματική δεν θα πρέπει να είναι εξαντλητική αλλά ούτε και πολύ χαμηλή. Μία καλή λύση είναι να προμηθευτείτε ένα “έξυπνο” ρολόι, για να σας καθοδηγεί. Διαφορετικά ελέγξτε την αναπνοή σας και φροντίστε να μη λαχανιάζετε. 

Δεν υπάρχει «καλύτερη άσκηση»

Δεν υπάρχει «καλύτερη άσκηση», καθώς όλα εξαρτώνται απο το χρόνο που έχετε στη διάθεση σας, την ένταση και το είδος. Μια προπόνηση διάρκειας 20 λεπτών υψηλής έντασης μπορεί να είναι εξίσου καλή με μια μέτριας έντασης 30-50 λεπτών.

Δεν χρειάζεστε πολύ χώρο

Το μόνο που χρειάζεστε είναι χώρο για να τοποθετήσετε ένα στρώμα. Η άσκηση σανίδα που μπορεί να γυμνάσει ολόκληρο το σώμα ενώ στηρίζετε το δικό σας βάρος, δεν απαιτεί ένα ξεχωριστό δωμάτιο, ούτε κάποιο prop. Το ίδιο και οι κοιλιακοί και οι ραχιαίοι.

Στόχος για δύο προπονήσεις την εβδομάδα

Σύμφωνα με έρευνες, οι άνθρωποι που κάνουν δύο προπονήσεις την εβδομάδα βελτιώνουν την φυσική τους κατάσταση. Ακόμα μεγαλύτερα αποτελέσματα θα δείτε εάν γυμνάζεστε από τρεις μέρες και παραπάνω. 

Δεν χρειάζεστε ειδικό εξοπλισμό

Αυξήστε την ένταση ή τη διάρκεια των ασκήσεων που δεν απαιτούν απαιτούν όργανα για να αντικαταστήσετε εκείνες που κάνατε στο γυμναστήριο.

Μείνετε ενεργοί

Θέστε στον εαυτό σας έναν εφικτό στόχο όπως, “σε 12 εβδομάδες, θέλω να μπορώ να κάνω τζόκινγκ για 10 λεπτά χωρίς να σταματήσω.” Ξεκινήστε από κάτι μικρό και αυξήστε το σταδιακά. 

Η άσκηση πριν από το πρωινό θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη

Υπάρχουν κάποια στοιχεία σε μελέτες, που μαρτυρούν ότι εάν ασκείστε μετά από ένα γεύμα, το σώμα καίει περισσότερους υδατάνθρακες, αλλά εάν ασκείστε πριν από το γεύμα, το σώμα καίει περισσότερο λίπος. Αυτό υποδηλώνει ότι η άσκηση πριν από το πρωινό, είναι καλή ιδέα.

Κοιλιακοί

Είναι πραγματικά δύσκολο να αποκτήσετε γράμμωση στους κοιλιακούς. Αυτή δεν μπορεί να συμβεί μόνο με τη γυμναστική. Χρειάζεστε καλή διατροφή και να μειώστε παράλληλα το σωματικό λίπος. 

Διαβάστε επίσης:

Ποιο είδος γυμναστικής είναι κατάλληλο για τις γυναίκες που πάσχουν από πολυκυστικές ωοθήκες

5 καθημερινές συνήθειες που βλάπτουν την υγεία του εντέρου

4 top ασκήσεις για να χάσετε ευκολότερα βάρος με τη γυμναστική

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση