ΥΓΕΙΑ

Πώς να μείνετε ασφαλείς όσο διαρκεί η πανδημία το φθινόπωρο

Photo by Anna Shvets from Pexels

Το φθινόπωρο είναι μία κρίσιμη εποχή για τις γρίπες και τις λοιμώξεις, ενώ ειδικά φέτος που συμπίπτει με τον κορονοϊό, χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη προσοχή ώστε να μείνουμε προστατευμένοι.

Τα κοινά συμπτώματα της γρίπης, του απλού κρυολογήματος και του κορονοϊού, προκαλούν σύγχυση ως προς τη διαχωρισμό τους, επομένως το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να φροντίζουμε για τη γενική μας υγεία, τηρώντας συγχρόνως τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης από το covid-19.

Ωστόσο o David Aronoff, καθηγητής ιατρικής και διευθυντής του τμήματος μολυσματικών ασθενειών του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Vanderbilt, μέσω του CNN, έδωσε μερικά tips που θα μας βοηθήσουν να μείνουμε όσο πιο προστατευμένοι γίνεται για όσο διαρκεί το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πριν πάτε οπουδήποτε θα πρέπει να:

Κάνετε το εμβόλιο της γρίπης: Φέτος είναι πιο χρήσιμο από ποτέ. Η λήψη του γίνεται περίπου προς το τέλος Οκτωβρίου.

Να κάθεστε σε εξωτερικούς χώρους φροντίζοντας να μένετε ζεστοί: Καλό είναι φέτος να επενδύσετε σε τρόπους που θα σας επιτρέπουν να κάθεστε έξω χωρίς να κρυώνετε. Ίσως ένα ζεστό παλτό και σε σημεία που έχουν μανιτάρια ή θερμαντικές λάμπες.

Χρήση μάσκας: Από τη στιγμή που είναι υποχρεωτική, καλό είναι να φροντίσετε να τη φοράτε σωστά. Δηλαδή να καλύπτει κανονικά όλη τη μύτη και το στόμα. Διαφορετικά είναι σαν να μην τη φοράτε, πράγμα που σημαίνει ότι βάζετε σε κίνδυνο τόσο τον εαυτό σας όσο και τους γύρω σας. Γι’ αυτό καλό είναι να είστε αρκετά προσεκτικοί στο κομμάτι της χρήσης της.

Πώς μπορείτε να διασκεδάζετε με ασφάλεια:

Η δρ. Leana Wen, προτείνει κατά την περίοδο των εορτών, να αποφεύγονται τα ταξίδια και οι μετακινήσεις, ώστε να ελαττώνεται και ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού. Επίσης, θα ήταν πιο ασφαλές ένα δείπνο σε εξωτερικό και όχι σε εσωτερικό χώρο.

Το CDC ταξινόμησε τις τυπικές φθινοπωρινές δραστηριότητες ως προς την επικινδυνότητα έκθεσης στον covid-19.

Το Halloween θα είναι ασφαλέστερο αν γιορταστεί μεταξύ των μελών μιας οικογένειας. Επίσης αντί για να τα μεγάλα οικογενειακά τραπέζια, προτείνει τον περιορισμό στον αριθμό των ατόμων, ενώ ακόμα καλύτερα, θα ήταν αν συγκεντρώνονται άτομα που πέρασαν μαζί την καραντίνα και μένουν ήδη στο ίδιο σπίτι.

Η Black Friday, σαφώς και απορρίπτεται, ενώ παροτρύνονται οι διαδικτυακές πωλήσεις.

 

Διαβάστε επίσης:

Πώς ξεχωρίζουν τα συμπτώματα του κορονοϊού από το κρυολόγημα

Γιατί ο κορονοϊός σκοτώνει κάποιους και άλλοι τον περνούν ανώδυνα

Οι 9 στους 10 ασθενείς που αναρρώνουν από τον κορονοϊό υποφέρουν από τις παρενέργειες του

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση