ΥΓΕΙΑ

Πώς να προστατεύσετε το δέρμα σας από τις αλλαγές του καιρού

Τώρα που το κρύο έχει αρχίσει να γίνεται πιο έντονο όσο προχωράμε στην καρδιά του χειμώνα, ενδεχομένως μερικοί να έχετε παρατηρήσει, μερικές όχι και τόσο ευπρόσδεκτες αλλαγές που σχετίζονται με το δέρμα σας.

Για παράδειγμα, τα σπυράκια είναι πιθανό να έχουν πιο φλεγμονώδη όψη αν το δέρμα σας είναι επιρρεπές στην ακμή. Επίσης μπορεί να εμφανίζετε περισσότερη ξηρότητα από ό,τι συνηθίζατε τους πιο ζεστούς μήνες.

Μια μελέτη που διεξήχθη πριν από λίγα χρόνια από το British Journal of Dermatology, υποδηλώνει ότι οι άνθρωποι που ζουν σε σχετικά ψυχρότερες περιοχές μπορεί ακόμη και να αναπτύξουν πιο μόνιμες δερματικές παθήσεις. Η αλλαγή στις εποχές επηρεάζει σοβαρά το δέρμα, επειδή είναι το μεγαλύτερο αισθητήριο όργανο, το οποίο αντιδρά σχεδόν αμέσως στις ατμοσφαιρικές αλλαγές που συμβαίνουν γύρω του.

Επομένως, καθίσταται ακόμη πιο σημαντικό για εμάς να προετοιμάσουμε το δέρμα μας σύμφωνα με την εποχή. Επιπλέον, είναι πολύ σημαντικό να ακολουθήσετε μια υγιή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας, προκειμένου να επιτύχετε μια καλή ενυδάτωση, κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε σύμφωνα με όσα συμβουλεύουν οι δερματολόγοι:

Καθαρισμός

Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να καθαρίζετε το δέρμα σας σε τακτική βάση για να αφαιρούμε όλη τη βρωμιά και τις ακαθαρσίες και να αναζωογονούμε τα κύτταρα του. Ωστόσο, καλό είναι να έχετε κατά νου ότι επιλέγετε πάντα ένα ήπιο καθαριστικό. Κατά προτίμηση προσέξτε να είναι απαλλαγμένο από θειικά ή parabens.

Photo by fleur kaan on Unsplash

Απολέπιση

Η διαδικασία απολέπισης είναι απαραίτητη εάν επιθυμούμε ένα ενυδατωμένο δέρμα. Αυτό ισχύει επειδή η απολέπιση αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος επιτρέποντας στους υγραντήρες να διεισδύσουν μέσα σε αυτό.

Τόνωση

Ένα toner για την επιδερμίδα του προσώπου, παίζει επίσης βασικό ρόλο. Καθορίζει σε μεγάλο βαθμό, το κατά πόσο επιτρέπει στην ενυδατική κρέμα ή τον ορό, να εισχωρήσει στα κύτταρα του δέρματος και το βοηθά να έχει μεγαλύτερη ελαστικότητα. Η διαδικασία της τόνωσης διατηρεί επίσης την ενυδάτωση των κυττάρων.

Ενυδάτωση

Μετά τον καθαρισμό, την απολέπιση και την τόνωση, μπορείτε τελικά να απολαύσετε τη θρέψη του δέρματος με μια καλή ενυδατική κρέμα. Όταν εφαρμόζετε μια ενυδατική κρέμα, λειτουργεί ως προστατευτικό φιλμ από τον καιρό. Βεβαιωθείτε ότι ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σας.

Διαβάστε επίσης:

Τι είναι το μικροβίωμα και πως μπορείτε να το ενισχύσετε αυτό το καλοκαίρι

Tα ρόδια είναι τα κατάλληλα φρούτα για την υγεία το φθινόπωρο

Μελέτη δείχνει ότι τα προβιοτικά δρουν κατά της παιδικής παχυσαρκίας

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση