ΥΓΕΙΑ

Τι προκαλούν οι τοξίνες στον οργανισμό

Φωτογραφία από τον χρήστη cottonbro στο Pexels

Οι τοξίνες υπάρχουν παντού γύρω μας. Βρίσκονται στον αέρα και το νερό, ακόμα και στα φαγητά που τρώμε. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αντικείμενα που θεωρούνται εστίες μικροβίων, είναι τα κινητά τηλέφωνα. Αν τα βακτήρια που ζουν σε αυτά, εισέλθουν στο σώμα, τότε είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν μια σειρά από προβλήματα. Όλοι συσσωρεύουν μέχρι ένα βαθμό τοξίνες στον οργανισμό τους. Το θέμα είναι πως όταν συγκεντρώνονται πολλές, το προειδοποιεί, ότι ήρθε η στιγμή να κάνουμε μια αποτοξίνωση.

Δείτε ποια είναι τα ύποπτα σημάδια:

1. Υποφέρετε από δυσκοιλιότητα

Μέσω της τροφής, υπάρχει κίνδυνος να λάβουμε πολλές χημικές και χρωστικές ουσίες, που συνοδεύονται από διάφορα συντηρητικά. Αυτά με τη σειρά τους οδηγούν σε στομαχικές διαταραχές και δυσκοιλιότητα. Για να το αντιμετωπίσετε περιορίστε το αλκοόλ και επιλέξτε κυρίως βιολογικά προϊόντα για τα γεύματα σας.

2. Έχετε ομίχλη εγκεφάλου

Εάν αισθάνεστε ζάλη, σύγχυση και δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε ακόμη και το πρωί μετά από έναν καλό ύπνο, τότε είναι πολύ πιθανό να έχετε πολλές τοξίνες στον οργανισμό. Αυτές μπορούν να προκαλέσουν, μια σειρά αντιδράσεων που στερούν τις απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα που χρειάζεται ο οργανισμός για να λειτουργήσει.

3. Μυρίζει ο ιδρώτας

Ακόμα και αν κάνετε καθημερινά ντους, φορώντας αποσμητικό, μπορεί να διαπιστώσετε, ότι μόλις ιδρώσετε, ο ιδρώτας αρχίζει να μυρίζει.

4. Πόνοι στους μυς και τις αρθρώσεις

Σε περίπτωση που δεν έχετε ταλαιπωρηθεί από κάποια σωματική άσκηση, ή κάποια χειρωνακτική εργασία και νιώθετε πόνο στους μυς και τις αρθρώσεις, τότε μάλλον ευθύνεται η υπερβολική συσσώρευση τοξινών στον οργανισμό.

Photo by cottonbro from Pexels

5. Εμφανίζετε δερματικά προβλήματα

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος. Αν χρησιμοποιείτε καλλυντικά και κρέμες με πολλά χημικά, τότε είναι πολύ πιθανό να έχετε πολλές τοξίνες στο σώμα που θα προκαλέσουν ακμή, έκζεμα ή και εξανθήματα.

6. Αντιμετωπίζετε προβλήματα στον ύπνο

Όταν έχετε υψηλά επίπεδα τοξινών στο σώμα, τότε επηρεάζεται η ορμόνη cortisol η οποία ελέγχει τον ύπνο. Όσο λιγότερο όμως κοιμάστε τόσο πιθανό είναι να βρεθείτε αντιμέτωποι με πιο σοβαρά προβλήματα υγείας όπως η παχυσαρκία και η κατάθλιψη.

7. Δεν μπορείτε να χάσετε βάρος

Ακόμα και αν γυμνάζεστε συστηματικά και ακολουθείτε μία υγιεινή διατροφή, διαπιστώνετε ότι η ζυγαριά παραμένει στα ίδια κιλά. Σκεφτείτε ότι ίσως οι τοξίνες είναι ο λόγος, αφού είναι πολύ πιθανό να επηρεάσουν τις ορμόνες σας.

8. Κακή αναπνοή

Ως συνήθως η κακοσμία του στόματος υποδηλώνει πεπτικά προβλήματα και εμφανίζεται όταν το σύστημα δεν μπορεί να αφομοιώσει όλα όσα τρώτε. Επίσης μία άλλη αιτία που τα προκαλεί είναι η προσπάθεια του ήπατος να καθαρίσει τον οργανισμό από τις τοξίνες.

9. Εύθραυστα νύχια

Τα βακτήρια που αναπτύσσονται στα πόδια από τον ιδρώτα και τα κλειστά παπούτσια δημιουργούν το ιδανικό περιβάλλον για να αναπτυχθούν μύκητες. Αν και υπάρχουν θεραπείες με φάρμακα που εφαρμόζονται τοπικά, καλό είναι να φροντίσετε να αποτοξινώσετε όλο σας το σώμα.

10. Απώλεια μαλλιών

Η τριχόπτωση είναι μία ένδειξη ότι έχετε υψηλή συγκέντρωση σε αρσενικό, θάλιο και μόλυβδο, ουσίες που περιέχονται και στον καπνό των τσιγάρων και μπορούν να οδηγήσουν μέχρι και σε θάνατο αν οι τιμές τους αυξηθούν σε υπερβολικό βαθμό.

Διαβάστε επίσης:

Για ποιο λόγο πρήζονται τα πόδια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

2 σε 1: Γραμμώστε χέρια και κοιλιά με 4 συνδυαστικές ασκήσεις

Έρχεται η εφαρμογή που βάζει τέλος στη διαταραχή του ύπνου με εφιάλτες

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση