ΥΓΕΙΑ

Τα προβλήματα της σπονδυλικής στήλης και του αυχένα σε εφήβους αυξήθηκαν στην πανδημία

Photo by ian dooley on Unsplash

Η πανδημία εκτός από ψυχολογικό αντίκτυπο στα παιδιά και τους εφήβους, έφερε αρνητικές επιπτώσεις και στην υγεία τους, καθώς παρατηρήθηκαν περισσότερες περιπτώσεις με ανήλικους, που εμφάνισαν προβλήματα με τη σπονδυλική στήλη και τον αυχένα.

Η υπερβολική χρήση διαφορετικών εφαρμογών για κινητά και υπολογιστές και η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών για περισσότερες ώρες καθημερινά, έχει δημιουργήσει ένα νέο φάσμα προβλημάτων σπονδυλικής στήλης όπως μυϊκούς σπασμούς, πόνους στην πλάτη και προβλήματα που σχετίζονται με τη στάση του σώματος.

Το πρόβλημα έρχονται να εντείνουν η καθιστική ζωή και η κακη διατροφή. Για να μειώσουν τον πόνο στην πλάτη και τον αυχένα, οι ειδικοί συνιστούν στου έφηβους, να κάνουν συχνά διαλείμματα ενώ παρακολουθούν μαθήματα στο διαδίκτυο. Επιλέξτε μια πλούσια σε πρωτεΐνη διατροφή και κάντε ασκήσεις με stretching, που να στοχεύουν την πλάτης, τον λαιμό και τους ώμους.

Σήμερα, λόγω κακών επιλογών τρόπου ζωής και χωρίς κατάλληλο γραφείο, οι έφηβοι κάθονται σε λάθος στάση για πολλές ώρες, καταστρέφοντας την υγεία της σπονδυλικής στήλης τους. Είναι επίσης εθισμένοι σε ηλεκτρονικά gadgets και παίζουν βιντεοπαιχνίδια και αυτό οδηγεί σε μυϊκούς σπασμούς και πόνο στον αυχένα και την πλάτη.

Αυτό είναι ένα επαναλαμβανόμενο πρόβλημα, καθώς για τον επόμενο μήνα θα εφαρμοστεί η τηλεκπαίδευση. Το τέντωμα του ιστού του σώματός για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να του προκαλέσει πόνο και φλεγμονή. Το επαναλαμβανόμενο άγχος στους σπονδύλους μπορεί να οδηγήσει σε κήλη δίσκων, νευρόπονο και τελικά σε παραμόρφωση της σπονδυλικής στήλης.

Οι ειδικοί προτείνουν μερικές λύσεις σε αυτό το επικείμενο πρόβλημα, που μπορούν να βοηθήσουν. Η διατήρηση της σωστής στάσης του σώματος, οι ασκήσεις στην πλάτη και του αυχένα και η σωστή στάση σώματος αρκούν για να ανακουφίσουν από τον πόνο.

Ιδανικά μπορείτε να κάνετε γιόγκα, πιλάτες, stretching, και ασκήσεις για την πλάτη, τον λαιμό και τους ώμους. Ο υπολογιστής και η οθόνη του κινητού πρέπει να βρίσκονται στην ίδια ευθεία με τα μάτια, για να αποφευχθεί η πίεση στον λαιμό.

Πάρτε αρκετή βιταμίνη D βγαίνοντας για λίγη ώρα το πρωί έξω στον ήλιο. Επιλέξτε μια δίαιτα πλούσια σε πρωτεΐνες, σηκώστε βάρη κάμποντας τα γόνατα (ποτέ μην τα κρατάτε τνωμένα) και κρατήστε τη σπονδυλική στήλη σας σε ορθή στάση αποφεύγοντας το καμπούριασμα.

Μην αγνοείτε τα προβλήματα της σπονδυλικής στήλης, διότι μπορούν να προκαλέσουν σοβαρότερες ζημιές στο σώμα. Ζητήστε πάντα τη συμβουλή του γιατρού σας.

 

Διαβάστε επίσης:

4 πολύτιμα οφέλη που έχουν τα σύκα για την υγεία

Τι θα συμβεί στην υγεία σας αν λαμβάνετε καθημερινά πολυβιταμίνες;

Ποια θρεπτικά συστατικά αποτελούν ασπίδα προστασίας για μια υγιή επιδερμίδα

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση