ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ποια τρόφιμα είναι απαραίτητα για όσους έχουν τάση για ακμή

Η ακμή είναι μια ενοχλητική κατάσταση του δέρματος που όλοι έχουμε περάσει κάποια στιγμή στη ζωή μας.

Μπορεί να εμφανίζεται κυρίως σε πιο νεαρές ηλικίες, όμως δεν αποκλείει και τις μεγαλύτερες. Επιπλέον υπάρχουν δέρματα που είναι πάντα επιρρεπή σε αυτή. Αυτά είναι κυρίως τα λιπαρά, καθώς η υπερβολική λιπαρότητα προκαλεί φλεγμονή και σπυριά.

Ωστόσο υπάρχουν αρκετές θεραπείες που μπορούν να τη σταματήσουν, από μάσκες και κρέμες, μέχρι και λίγο πιο επεμβατικές στο ιατρείο του δερματολόγου. Όπως όμως ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις που αφορούν την υγεία, από την πιο απλή μέχρι και την πιο σοβαρή, μια σωστή διατροφή μπορεί να φανεί ιδιαίτερα υποστηρικτική.

Το κάθε τρόφιμο που βάζουμε στο στομάχι μας όταν διασπάται, χαρίζει στον οργανισμό όλες του τις θρεπτικές ή μη ουσίες. Γι’ αυτό και υπάρχουν κάποια που είναι καλό να αποφεύγονται και άλλα που είναι απαραίτητα για εμάς.

Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση της ακμής, αφού οι διατροφολόγοι συνιστούν σε όσους πάσχουν από αυτή ή έχουν πολύ λιπαρό δέρμα, να καταναλώνουν μια συγκεκριμένη ομάδα τροφίμων.

Δείτε ποια είναι αυτά που την κρατούν σε καταστολή:

Ξηροί καρποί

Η κατανάλωση ξηρών καρπών όπως αμύγδαλα και καρύδια μπορεί να αποτρέψει το ενδεχόμενο μιας φλεγμονής στο δέρμα και να βελτιώσει την υγεία του, άρα και την όψη του.

Πορτοκάλια

Τα πορτοκάλια είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία θεωρείται ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Μπορεί να μειώσει την ερυθρότητα και το πρήξιμο των σπυριών. Επίσης βοηθά βοηθά σημαντικά στην πρόληψη της ακμής και των εξάρσεων.

Γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι μια τροφή πλούσια σε προβιοτικά, τα οποία είναι γνωστό ότι βελτιώνουν την υγεία του εντέρου, η οποία έχει άμεση σχέση με αυτή του δέρματος. Όσο αυτό λειτουργεί σωστά, το πρόσωπο θα δείχνει πάντα λαμπερό και καθαρό.

Photo by cottonbro from Pexels

Ντομάτες

Οι ντομάτες βοηθούν στη μείωση και την καταπολέμηση της ακμής. Όπως τα πορτοκάλια, έτσι και αυτές είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και έχουν την απαιτούμενη οξύτητα για να αποτρέψουν τα σπυράκια να εμφανιστούν.

Πράσινα λαχανικά

Λαχανικά όπως το σπανάκι, το μπρόκολο, το λάχανο κ.λπ., περιέχουν βιταμίνες και άλλα θρεπτικά στοιχεία, που και αυτά με τη σειρά τους θα βοηθήσουν στη θρέψη του σώματος και θα διασφαλίσουν ένα υγιές και λαμπερό δέρμα χωρίς ακμή.

Διαβάστε επίσης:

5 «φάρμακα» με βασιλικό που μπορείτε να φτιάξετε στην κουζίνα

Καρύδια Vs Πεκάν: Ποια είναι η διαφορά τους;

Η κανέλα προστατεύει από την εμφάνιση διαβήτη τύπου 2

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση