ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Γιατί η ηλικία δεν καθορίζει εάν μπορείτε να γίνετε επιτυχημένοι επιχειρηματίες

επιχείρηση
Photo by Tima Miroshnichenko from Pexels

Οι νέοι επιχειρηματίες, δεν χρειάζεται να χαρακτηρίζονται αποκλειστικά έτσι λόγω της ηλικίας τους, καθώς πρόκειται κυρίως για την ιδιότητα τους.

Πολλά άτομα αποφασίζουν σε κάποια φάση της ζωής τους να αλλάξουν καριέρα, και να κάνουν ένα νέο επαγγελματικό εγχείρημα.

Εδώ, αξίζει να σημειωθεί, ότι ακόμα και αν έχετε περάσει τα 40 και τα 50 χρόνια, δεν θα ήταν πολύ σωστό να αποτρέψετε τον εαυτό σας να τολμήσει να κάνει μια καινούρια αρχή.

Σκεφτείτε ότι σε αυτή την ηλικία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο προτέρημα, που οι νεότεροι σας δεν έχουν προλάβει να αποκτήσουν. Πρόκειται για την εμπειρία. Ακόμα και αν είστε αρχάριοι με τη σύσταση μιας εταιρείας, μην ξεχνάτε ότι η εμπειρίες που έχετε αποκομίσει σε προηγούμενες δουλειές, θα μπορέσουν να σας βοηθήσουν.

Πώς όμως θα καταφέρετε να υπερνικήσετε το φόβο σας και να τολμήσετε μια αλλαγή στην καριέρα σας;

Ακολουθούν 3 tips που σας κάνουν να νιώσετε πιο απελευθερωμένοι

1. Κάντε πράγματα που σας τρομοκρατούν

Όπως και οτιδήποτε άλλο στη ζωή, η οικοδόμηση θάρρους χρειάζεται εξάσκηση. Όσο περισσότερο επαναλαμβάνετε τη σκέψη ότι δεν φοβάστε μην εκτεθείτε, τόσο πιο γρήγορα θα αναπτύξετε μια πιο θαρραλέα στάση.

Εάν η έναρξη της επιχείρησης των ονείρων σας είναι πολύ μεγάλη, τότε για να μην πανικοβληθείτε, ξεκινήστε με μικρές ενέργειες που θα σας οδηγήσουν με πιο αργά αλλά σταθερά βήματα στην επιτυχία.

Όταν βγείτε έξω από τη ζώνη άνεσης, τότε θα διαπιστώσετε το πραγματικό εύρος των δυνατοτήτων σας. Η επιτυχίες στα μικρότερα επιτεύγματα, θα σας γεμίσουν με αυτοπεποίθηση και θάρρος να συνεχίσετε με τα επόμενα σας βήματα.

Photo by Marcus Aurelius from Pexels

2. Μοιραστείτε τους στόχους σας

Όταν μοιράζεστε αυτό που κάνετε, τότε μέσα σας γεννάται η αίσθηση της ευθύνης, ότι πρέπει δηλαδή να φανείτε θαρραλέοι παρά τα όσα πιστεύουν οι άλλοι. Ακόμα και αν αποτύχετε στην αρχή, αυτό θα χτίσει το θάρρος μέσα σας να συνεχίσετε, να συνειδητοποιήσετε ότι μπορείτε να ξεπεράσετε τα εμπόδια και να συνεχίσετε.

3. Συμβιβαστείτε με την αβεβαιότητα

Μόλις ξεπεράσετε το πρώτο επίπεδο φόβου, καλό θα ήταν να συνειδητοποιήσετε, ότι ο χώρος των επιχειρήσεων είναι αρκετά αβέβαιος. Αυτό δεν σημαίνει ότι χρειάζεται πανικός, απλά ότι θα ήταν καλό να μπείτε σε μια διαφορετική διαδικασία σκέψης.

Η λογική ενός επιχειρηματία είναι αντίθετη με αυτή του υπαλλήλου. Έχει μια πιο σφαιρική άποψη καθώς δεν ασχολείται μόνο με ένα ζήτημα, ενημερώνεται αρκετά για το τι κάνουν οι ανταγωνιστές του, πώς κινείται η αγορά, τι είδους στόχους πρέπει να πετύχει στα χρονικά περιθώρια που έχει θέσει.

Ακριβώς επειδή τίποτα δεν είναι σίγουρο ούτε μένει στάσιμο, είναι καλό να φροντίζετε να “προβλέπετε” το μέλλον και να φροντίζετε τα επόμα σας βήματα, προτού βρεθείτε πίσω από τις εξελίξεις.

Επομένως το μονοπάτι ενός νέου επιχειρηματία, δεν εξαρτάται αποκλειστικά από την ηλικία του. Αφορά περισσότερο την εσωτερική του αναζήτηση, τη γνώση και τη θέληση για να επιτύχετε σε κάτι που πιστέυετε πραγματικά.

Διαβάστε επίσης:

Πώς να αναπτύξετε ένα υγιές περιβάλλον εργασίας σε μια επιχείρηση

3 τρόποι να αντιμετωπίσετε το burnout του κορονοϊού

Πώς να απαντήσετε σε 5 από τις πιο δύσκολες ερωτήσεις συνέντευξης

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση