ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Οι 7 ερωτήσεις που βασανίζουν τις γυναίκες μετά τα 40

Photo by cottonbro from Pexels

H δεκαετία των 40 μπορεί να είναι συναρπαστική όσο και αμήχανη. Δεν μας απασχολούν τα πράγματα που δεν έχουν σημασία, αλλά ενδιαφερόμαστε πολύ περισσότερο για όσα είναι σημαντικά. Είμαστε αναγκασμένοι να αντιμετωπίσουμε τη θνησιμότητα, των δικών μας και των ανθρώπων που αγαπάμε. Το σώμα επίσης, αρχίζει να αλλάζει.

Η ηλικία αυτή, είναι μοναδική γιατί ο καθένας μαθαίνει να επικεντρώνεται σε όλα όσα έχουν αξία. Για μία γυναίκα, προκύπτουν πολλές απορίες ποικίλης φύσεως, λόγω του στρες ή της ανησυχίας για όλες αυτές τις αλλαγές που παρατηρούν.

Επομένως σε περίπτωση που έχετε πιάσει τον εαυτό σας να αναρωτιέται τα παρακάτω, τότε δεν χρειάζεται να πιστεύετε ότι είστε υπερβολικές. Όλα αυτά είναι φυσιολογικά και μπορούν να συμβούν στον καθένα

Έχω σκωληκοειδίτιδα ή είναι μόνο κράμπες;

Μπορεί απλά να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι κράμπες από την απροσδόκητα πρόωρη άφιξη της περιόδου μας. Αυτό μας φέρνει στην επόμενη ερώτησή μας…

Δεν είχα την περίοδο πριν από δύο εβδομάδες;

Ναι, ναι. Αλλά πάλι, λόγω, της εμμηνόπαυσης που πλησιάζει, η περίοδος είναι πιο απρόβλεπτη, αφού μπορεί να συχνή και βαριά από ποτέ

Μιλάει το έφηβο παιδί μου συνθηματικά

Ποιες είναι αυτές οι λέξεις που βγαίνουν από το στόμα του εφήβου παιδιού, όταν παίζει με τους φίλους του; Να είστε προσεκτικοί με αυτό, γιατί αν το ρωτήσετε για τι πράγμα μιλάνε, το πιο πιθανό είναι να μη λάβετε καμία απάντηση.

Πρέπει να κάνω Botox ή όχι;

Όλες οι γυναίκες το αναρωτιούνται. Όμως αν δεν είστε σίγουρη γι’ αυτό, τότε το πιο πιθανό είναι ότι δεν το επιθυμείτε πραγματικά. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να κάνετε μία επίσκεψη σε έναν γιατρό για να σας ενημερώσει σχετικά.

Με μισούν όλοι ή μήπως φταίνε οι ορμόνες μου;

Οι ψυχολογικές διακυμάνσεις είναι συχνές επειδή διαταράσσονται οι ορμόνες. Επομένως δεν είναι κάτι ανησυχητικό.

Οι άνθρωποι ήταν πάντα τόσο ενοχλητικοί;

Σίγουρα θα το έχετε αναρωτηθεί αυτό. Η ηλικία των σαράντα, κρύβει μια ωριμότητα και μία ίσως πιο ανεπτυγμένη κριτική ικανότητα, που απλά μπορεί να συνειδητοποιήσετε ορισμένα πράγματα που παλιότερα δεν αντιλαμβανόσασταν.

Πρέπει να πάω πίσω στο πανεπιστήμιο; Να παραιτηθώ από την δουλειά μου; Να βάψω τα μαλλιά μου ροζ;

Αυτό σημαίνει ότι συνειδητοποιείτε πως η ζωή είναι πολύ μικρή και αρχίζετε να αμφισβητείτε ορισμένες επιλογές που κάνατε στη ζωή σας. Όταν σταματήσετε να ενδιαφέρεστε τόσο πολύ για το τι σκέφτονται οι άλλοι και περισσότερο για αυτό που θέλετε εσείς, τότε ανοίγει ένας ολόκληρος κόσμος επιλογών.

 

Διαβάστε επίσης;

Οι κρυφοί συμβολισμοί των παραμυθιών στην ψυχολογία

Tι είναι ο διαλογισμός Μάντρα και ποια τα οφέλη του

8 τοξικές συνήθειες που μας στερούν την ευτυχία

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση