ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Τι συμβαίνει όταν είστε σε σχέση με έναν νάρκισσο;

σύντροφος
Photo by Almos Bechtold on Unsplash

Το δύσκολο σε μία σχέση είναι να καταφέρετε να τη διατηρήσετε υγιή. Για να γίνει αυτό, χρειάζονται προσπάθειες και από εσάς και από τον σύντροφο σας.

Όμως δεν είναι όλοι οι χαρακτήρες ίδιοι, καθώς κάποιοι εστιάζουν κυρίως στον εαυτό τους, ειδικά όσοι είναι νάρκισσοι.

Τα άτομα αυτά, έχουν μια βαθιά αίσθηση θαυμασμού για τον εαυτό τους, είναι πολύ εγωκεντρικά και απόλυτα εμμονικά με τη δική τους προσωπικότητα. Πιστεύουν ότι έχουν πάντα δίκιο και συχνά αντιμετωπίζουν δυσκολίες να δεθούν και δεν έχουν ενσυναίσθηση.

Συχνά επισημαίνονται ως σκοτεινοί χαρακτήρες, αλλά έχουν ένα ζεστό εξωτερικό που μπορεί να σας ξεγελάσει να πιστέψετε ότι είναι γενναιόδωροι άνθρωποι.

Σε περίπτωση που διακρίνετε τέτοια στοιχεία στον χαρακτήρα του συντρόφου σας, δείτε 5 τρόπους αντιμετώπισης αυτού του τύπου συμπεριφοράς σε μια σχέση:

Βρείτε νέα χόμπι για να ασχοληθείτε περισσότερο με τον εαυτό σας

Η γνωριμία με κάποιον που πάντα καυχιέται για τα επιτεύγματά του, μπορεί να είναι ενοχλητική και βαρετή. Είναι καλύτερο να βρείτε ένα νέο χόμπι για να αποκτήσετε μια νέα δεξιότητα και να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας.

Να είστε ειλικρινείς απέναντι του

Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσετε έναν ναρκισσιστή είναι να είστε εκ των προτέρων ειλικρινείς με τα συναισθήματά σας και να έχετε μια απλή στάση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο σύντροφος σας θα εκτιμήσει μια ειλικρινή προσέγγιση από μια ψεύτικη.

Να είστε λογικοί

Ένας ναρκισσιστής μπορεί να απορρίψει τα συναισθήματα. Ο μόνος τρόπος να μεταδώσετε τα συναισθήματά σας είναι να μιλήσετε μέσα από γεγονότα και σοβαρές απαντήσεις. Ένας ναρκισσιστής μπορεί να πειστεί όταν υπάρχουν λογικά επιχειρήματα.

Ορίστε τα όρια σας

Ένας νάρκισσος μπορεί να γίνει εμμονικός ή απαθής. Είναι εξαιρετικά εγωιστές όταν πρόκειται για τις επιθυμίες τους. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να ορίσετε ορισμένα όρια και περιορισμούς προκειμένου να διατηρήσετε τη λογική και να έχετε τον προσωπικό σας χώρο.

Φροντίστε να είστε προσγειωμένοι και ρεαλιστές 

Υπάρχουν στιγμές που μπορεί να είναι δύσκολο να συζητήσετε με έναν νάρκισσο. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσετε και θα χάσετε τον αγώνα ακόμα κι αν δεν ήταν δικό σας λάθος, γιατί τις περισσότερες φορές δεν θα είναι. Ένας νάρκισσος θα προσπαθεί πάντα να σας αποδείξει ότι είστε λάθος. Θυμηθείτε να είστε σταθεροί και με να μιλάτε με επιχειρήματα που βασίζονται σε γεγονότα.

 

Διαβάστε επίσης:

6 πράγματα που μπορούμε να μάθουμε από μία τοξική σχέση

Ποια είναι η πιο αποτελεσματική συνήθεια καταπολέμησης του στρες;

Νάρκισσοι συνομιλητές: Τα 4 σημάδια που μαρτυρούν την τοξικότητα τους

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση