ΥΓΕΙΑ

Τα σημάδια που δείχνουν ότι το σώμα σας είναι γεμάτο με τοξίνες

Photo by Yuris Alhumaydy on Unsplash

Οι τοξίνες υπάρχουν παντού γύρω μας, από τον αέρα που αναπνέουμε μέχρι το νερό που πίνουμε και τις τροφές που καταναλώνουμε. Ακόμα και τα κινητά τηλέφωνα είναι εστίες βακτηρίων που μπορούν να εισέλθουν στο σώμα και να δημιουργήσουν μία σειρά από προβλήματα στην υγεία. Ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπιστούν, είναι η αποτοξίνωση του οργανισμού. Για να μάθετε αν όντως τη χρειάζεστε, δείτε τα παρακάτω συμπτώματα:

1. Υποφέρετε από δυσκοιλιότητα

Μέσω της τροφής, υπάρχει κίνδυνος να λάβουμε πολλές χημικές και χρωστικές ουσίες, που συνοδεύονται από διάφορα συντηρητικά. Αυτά με τη σειρά τους οδηγούν σε στομαχικές διαταραχές και δυσκοιλιότητα. Για να το αντιμετωπίσετε περιορίστε το αλκοόλ και επιλέξτε κυρίως βιολογικά προϊόντα για τα γεύματα σας.

2. Έχετε ομίχλη εγκεφάλου

Εάν αισθάνεστε ζάλη, σύγχυση και δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε ακόμη και το πρωί μετά από έναν καλό ύπνο, τότε είναι πολύ πιθανό να έχετε πολλές τοξίνες στον οργανισμό. Αυτές μπορούν να προκαλέσουν, μια σειρά αντιδράσεων που στερούν τις απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα που χρειάζεται ο οργανισμός για να λειτουργήσει.

3. Μυρίζει ο ιδρώτας

Ακόμα και αν κάνετε καθημερινά ντους, φορώντας αποσμητικό, μπορεί να διαπιστώσετε, ότι μόλις ιδρώσετε, ο ιδρώτας αρχίζει να μυρίζει.

4. Πόνοι στους μυς και τις αρθρώσεις

Σε περίπτωση που δεν έχετε ταλαιπωρηθεί από κάποια σωματική άσκηση, ή κάποια χειρωνακτική εργασία και νιώθετε πόνο στους μυς και τις αρθρώσεις, τότε μάλλον ευθύνεται η υπερβολική συσσώρευση τοξινών στον οργανισμό.

Photo by alan KO on Unsplash

5. Εμφανίζετε δερματικά προβλήματα

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος. Αν χρησιμοποιείτε καλλυντικά και κρέμες με πολλά χημικά, τότε είναι πολύ πιθανό να έχετε πολλές τοξίνες στο σώμα που θα προκαλέσουν ακμή, έκζεμα ή και εξανθήματα.

6. Αντιμετωπίζετε προβλήματα στον ύπνο

Όταν έχετε υψηλά επίπεδα τοξινών στο σώμα, τότε επηρεάζεται η ορμόνη cortisol η οποία ελέγχει τον ύπνο. Όσο λιγότερο όμως κοιμάστε τόσο πιθανό είναι να βρεθείτε αντιμέτωποι με πιο σοβαρά προβλήματα υγείας όπως η παχυσαρκία και η κατάθλιψη.

7. Δεν μπορείτε να χάσετε βάρος

Ακόμα και αν γυμνάζεστε συστηματικά και ακολουθείτε μία υγιεινή διατροφή, διαπιστώνετε ότι η ζυγαριά παραμένει στα ίδια κιλά. Σκεφτείτε ότι ίσως οι τοξίνες είναι ο λόγος, αφού είναι πολύ πιθανό να επηρεάσουν τις ορμόνες σας.

8. Κακή αναπνοή

Ως συνήθως η κακοσμία του στόματος υποδηλώνει πεπτικά προβλήματα και εμφανίζεται όταν το σύστημα δεν μπορεί να αφομοιώσει όλα όσα τρώτε. Επίσης μία άλλη αιτία που τα προκαλεί είναι η προσπάθεια του ήπατος να καθαρίσει τον οργανισμό από τις τοξίνες.

9. Εύθραυστα νύχια

Τα βακτήρια που αναπτύσσονται στα πόδια από τον ιδρώτα και τα κλειστά παπούτσια δημιουργούν το ιδανικό περιβάλλον για να αναπτυχθούν μύκητες. Αν και υπάρχουν θεραπείες με φάρμακα που εφαρμόζονται τοπικά, καλό είναι να φροντίσετε να αποτοξινώσετε όλο σας το σώμα.

10. Απώλεια μαλλιών

Η τριχόπτωση είναι μία ένδειξη ότι έχετε υψηλή συγκέντρωση σε αρσενικό, θάλιο και μόλυβδο, ουσίες που περιέχονται και στον καπνό των τσιγάρων και μπορούν να οδηγήσουν μέχρι και σε θάνατο αν οι τιμές τους αυξηθούν σε υπερβολικό βαθμό.

 

Διαβάστε επίσης:

Γιατί ο υδράργυρος στα καλλυντικά απειλεί την υγεία

6 ροφήματα για αποτοξίνωση του οργανισμού και απώλεια βάρους

Ποιές παρενέργειες κρύβει η «θαυματουργή» 48ωρη δίαιτα του Hollywood