ΥΓΕΙΑ

Οι 5 ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος, αν πάσχετε από αρθρίτιδα

ασκήσεις για αρθρίτιδα
Photo by Anthony Shkraba from Pexels

Τα άτομα που πάσχουν από αρθρίτιδα, είναι αρκετά ευαίσθητα στις καταπονήσεις και πολλές φορές αποφεύγουν τη σωματική άσκηση με το φόβο να μην τραυματιστούν και προκαλέσουν χειρότερη ζημιά.

Επομένως στηρίζουν την απώλεια βάρους εξολοκλήρου στη διατροφή. Αν και αυτή παίζει ρόλο κατά 80% σε αυτή την προσπάθεια, το υπόλοιπο 20% αν και μπορεί να μοιάζει αμελητέο δεν είναι. Ο λόγος επειδή η γυμναστική ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και βοηθά στη διατήρηση της μυϊκής μάζας, κάτι που είναι απαραίτητο καθώς περνούν τα χρόνια. Αυτό γιατί, από την ηλικία των 30 και έπειτα, ξεκινά η σταδιακή απώλεια μυϊκής μάζας αφού ο οργανισμός δεν συνθέτει αρκετό κολλαγόνο.

Επομένως είναι ζήτημα ευεξίας και ενός πολύ χρήσιμου boost που μπορείτε να χαρίσετε στο σώμα σας.

Photo by Filip Mroz on Unsplash

Παρακάτω θα δείτε 5 ιδανικά είδη γυμναστικής, που μπορούν να βοηθήσουν τα άτομα με αρθρίτιδα να χάσουν πιο εύκολα το περιττό βάρος:

Περπάτημα

Το καθημερινό περπάτημα, ασκεί λιγότερη πίεση στις αρθρώσεις σας σε σύγκριση με το τρέξιμο. Περπατήστε σε ομαλούς και πλακόστρωτους δρόμους και σε περιοχές με μαλακό έδαφος, για να ασκήσετε την ελάχιστη δυνατή πίεση στα γόνατά σας.

Γιόγκα

Η γιόγκα βοηθά σημαντικά στην απώλεια βάρους και στη μείωση της φλεγμονής στις αρθρώσεις σας Βελτιώνει την κινητικότητα και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Βοηθά στην επίτευξη ευελιξίας και βελτιωμένης κίνησης.

Tai Chi

Το Thai Chi,  όχι μόνο βοηθά στην απώλεια βάρους αλλά και στη μείωση του πόνου που σχετίζεται με την αρθρίτιδα. Περιλαμβάνει επίσης αργές και ήπιες κινήσεις που ενισχύουν το σώμα σας.

Streching

Το τέντωμα των μυών σας βοηθά στη βελτίωση της ευελιξίας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ιμάντες για να τεντώσετε πιο εύκολα τα χέρια και τα πόδια σας. Προσοχή όμως, μην κάνετε υπερβολές με αυτό και περιοριστείτε μόνο σε ήπιες ασκήσεις χαμηλής έντασης.

Ασκήσεις καρέκλας

Η άσκηση με καρέκλα μπορεί να αυξήσει την κίνηση του σώματός σας χωρίς να τεντώνετε τις αρθρώσεις σας. Η ευκολότερη άσκηση με μια καρέκλα είναι να καθίσετε πάνω της με τα πόδια σας στο πάτωμα και στη συνέχεια να σηκωθείτε και να καθίσετε ξανά μετά από λίγα δευτερόλεπτα. Κάντε αυτήν την άσκηση για ένα λεπτό κάθε μέρα.

Σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν να ζητήσετε τη βοήθεια ενός γυμναστή, ο οποίος θα σας βοηθήσει να εξατομικεύσετε αυτές τις ασκήσεις.

Διαβάστε επίσης:

4 εύκολες ασκήσεις για να απαλλαγείτε από το λίπος της κοιλιάς

2 σε 1: Γραμμώστε χέρια και κοιλιά με 4 συνδυαστικές ασκήσεις

Γυμναστική στο σπίτι: Ασκήσεις για τονωμένους γλουτόυς

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση