ΥΓΕΙΑ

Πώς να ελέγξετε τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκoύ συνδρόμου

Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

Αρκετές γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας, βιώνουν το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο, το οποίο είναι μια κατάσταση που επηρεάζει τη συναισθηματική και σωματική υγεία τους, πριν από τον μηνιαίο ερχομό της περιόδου.

Πρόκειται για μια κοινή πάθηση η οποία επηρεάζει το 70-80 τοις εκατό των γυναικών. Η αιτία του προεμμηνορροϊκoύ συνδρόμου, σχετίζεται με μια αλλαγή στις ορμόνες του φύλου και τα επίπεδα σεροτονίνης.

Τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη, αυξάνονται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου του μήνα που προκαλούν αλλαγές στη διάθεση, άγχος, συναισθηματικό στρες και φούσκωμα.

Τα επίπεδα σεροτονίνης επηρεάζουν τη διάθεση και τη συμπεριφορά, καθώς η χημική ουσία στον εγκέφαλο και το έντερο, επηρεάζει τα συναισθήματα και τις σκέψεις.

Υπάρχουν πολλά ψυχολογικά προβλήματα που σχετίζονται με το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο. Ωστόσο οι γυναικολόγοι δίνουν μερικά tips για που θα σας βοηθήσουν να το αντιμετωπίσετε πιο ήπια, έως και να απαλλαγείτε από αυτά.

Δείτε παρακάτω τι μπορείτε να κάνετε:

Τα συμπτώματα προεμμηνορροϊκού συνδρόμου, μπορούν να αντιμετωπιστούν με φυσικό τρόπο μέσω αλλαγών στον τρόπο ζωής και υιοθέτησης βασικών συνηθειών για τη θεραπεία των συμπτωμάτων του.

Photo by Vladislav Muslakov on Unsplash

Αυτές οι αλλαγές στον τρόπο ζωής περιλαμβάνουν καθημερινή άσκηση, περπάτημα το πρωί και το βράδυ, καλή διατροφή και επαρκή ποσότητα θρεπτικών ουσιών και βιταμινών. Η σωματική δραστηριότητα είναι μια από τις πιο σημαντικές πτυχές της θεραπείας των συμπτωμάτων και της μείωσής τους με την πάροδο του χρόνου.

Πίνετε πολλά υγρά όπως νερό και διάλυμα βιταμίνης C. Η ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει πράσινα λαχανικά και η μείωση της πρόσληψης ζάχαρης, αλατιού, καφεΐνης και αλκοόλ, είναι απαραίτητη.

Eπίσης, μπορείτε να συμπεριλάβετε συμπληρώματα βιταμίνης Β-6, ασβεστίου και μαγνησίου για τη μείωση του πρηξίματος και του πόνου στο στομάχι.

Βελτιώστε το πρόγραμμα ύπνου σας και κοιμηθείτε όσο περισσότερο γίνεται. Γυμναστείτε τακτικά για να διατηρήσετε το σώμα σας ενεργό και να μειώσετε τα επίπεδα στρες.

Η γιόγκα και ο διαλογισμός, βοηθούν επίσης στη διατήρηση της ευελιξίας του σώματός σας και παράλληλα μπορούν να μειώσουν τον πόνο στην κοιλιά κατά τη διάρκεια των περιόδων.

Αυτοί είναι οι απλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να περιορίσετε τις πιθανότητες να πάσχε από το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο και να ξεπεράσετε τα συμπτώματα.

 

Διαβάστε επίσης:

#StopThePeriodTaboo: Μια διαδικτυακή καμπάνια σπάει το ταμπού της εμμήνου ρύσης

Πώς να αντιμετωπίσετε τα σημάδια της εμμηνόπαυσης

Εμμηνόπαυση και καρδιαγγειακή υγεία: Τι πρέπει να προσέξετε

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση