ΥΓΕΙΑ

Tι μπορεί να αλλάξει στο σώμα μας όταν εργαζόμαστε στο σπίτι

εργασία στο σπίτι
Photo by Maxim Ilyahov on Unsplash

Η τηλεργασία, μπορεί να ήταν πρωτόγνωρη στην αρχή της πανδημίας και να υπάρχει ακόμα δυσκολία ως προς τη διεξαγωγή της δουλειάς μας, όμως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε, ότι έχουμε ορισμένα σημαντικά προνόμια.

Μπορούμε ανά πάσα στιγμή να φτιάξουμε έναν καφέ, να είμαστε με τις πιτζάμες και γενικά να απολαμβάνουμε τις ανέσεις του σπιτιού μας.

Όμως, κάποιοι θα έχετε παρατηρήσει και κάποιες παρενέργειες, που δεν αφορούν την ίδια την εργασία, αλλά το σώμα μας.

Εάν αναρωτιέστε γιατί η πλάτη ή ο λαιμός σας πονάει περισσότερο μετά από μια μέρα εργασίας από το σπίτι από ό, τι στο παρελθόν μετά από μια κουραστική μέρα στο γραφείο, πιθανώς να υπάρχει ιδιαίτερη αιτία. Σύμφωνα με τον Ράιαν Κόλμαν, Ειδικό για τη Δύναμη και την Κατάσταση στο Εθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης του Ορλάντο Υγείας , υπάρχουν μερικοί λόγοι που το εξηγούν.

Όταν εργάζεστε σε ένα γραφείο, είναι πιθανό να περνάτε την ημέρα σας σε έναν χώρο αφιερωμένο αποκλειστικά στην εργασία και σε μια καρέκλα σχεδιασμένη να ταιριάζει άνετα με το ύψος και το στυλ του γραφείου. Εν τω μεταξύ, πολλοί από αυτούς που  εργάζονται στο σπίτι, δεν έχουν τον κατάλληλο χώρο για να τον αφιερώσουν στην εργασία τους.

Έτσι βολεύονται και καμπουριάζουν πάνω στον πάγκο της κουζίνας, στον καναπέ, ή στο τραπέζι της τραπεζαρίας.

Αν και μπορεί να μην ακούγεται πολύ κακό, το να κάνετε αυτό το day-in και day-out μπορεί στην πραγματικότητα να έχει πολλές ανεπιθύμητες, προκαλώντας πόνο στο σώμα σας.

Φωτογραφία από τον χρήστη Andrea Piacquadio στο Pexels

Δείτε πώς η κακή στάση του σώματος μπορεί να σας βλάψει

Ο Κόλμαν του Εθνικού Κέντρου Εκπαίδευσης για την Υγεία του Ορλάντο, λέει ότι υπάρχουν τρεις σημαντικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει μια κακή στάση εργασίας σε ένα άτομο. Εάν κάθεστε με αυτό που αποκαλεί «θέση μπροστά στο κεφάλι», δηλαδή όταν το κεφάλι ωθείται προς τα εμπρός μακρύτερα από το κανονικό – το φυσιολογικό είναι όταν τα αυτιά σας ευθυγραμμίζονται με τους ώμους σας – αυτό μπορεί να προκαλέσει πόνο στο λαιμό και δυσκαμψία.

Η κακή στάση του σώματος μπορεί επίσης να επηρεάσει το πάνω μέρος της πλάτης σας προκαλώντας “απαγωγή στους ώμους”, δηλαδή όταν οι ώμοι σας στρογγυλοποιούνται προς τα εμπρός σε συνδυασμό με μια θέση προς τα εμπρός στο κεφάλι.

Αυτός ο συνδυασμός μπορεί να προκαλέσει κύφωση, μια υπερβολική καμπυλότητα προς τα έξω της σπονδυλικής στήλης.

Κατά συνέπεια, προκαλείται καμπούρα στην πλάτη, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πόνο στον ώμο και στην πλάτη. Η κακή στάση του σώματος μπορεί επίσης να επηρεάσει το κάτω μέρος της πλάτης σας προκαλώντας λόρδωση, η οποία είναι η υπερβολική καμπυλότητα στη μέση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη πρόσθια πυελική κλίση και αδύναμο μυϊκό πυρήνα.

Με άλλα λόγια, πόνος στην πλάτη λόγω κακής στήριξης του πυρήνα και κακής στάσης του σώματος.

Για να αποφύγετε αυτού του είδους προβλήματα, φροντίστε να κάνετε συχνά διαλείμματα, ασκήσεις ορθοσωμίας και stretching.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί η ενίσχυση της υγείας του εγκεφάλου πρέπει να είναι πραγματικά ο στόχος του 2021

Ποια σημάδια δείχνουν ότι το συκώτι δεν λειτουργεί σωστά

O χρόνιος πόνος εκδηλώνεται διαφορετικά στις γυναίκες απ’ ό,τι στους άντρες

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση