ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5 αλλαγές στον τρόπο σκέψης που μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητα μας

Photo by Alexis Brown on Unsplash

Ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι ανταποκρίνονται στις αντιξοότητες, διαφέρει σημαντικά, ανάλογα με το πώς τις προσεγγίζουν. Οι συναισθηματικές προκλήσεις, θα υπάρχουν για πάντα στη ζωή μας και γι’ αυτό και έχει σημασία, να μπορούμε να τις αντιμετωπίζουμε με το λιγότερο ψυχικό κόστος.

Δείτε 5 αλλαγές στο, τρόπο σκέψης που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα σας, σύμφωνα με όσα προτείνουν οι ειδικοί:

Υιοθετήστε μια νοοτροπία ότι όλα είναι εφικτά

Πολλοί σκέφτονται ότι «αυτό δεν γίνεται», ή ότι «είναι πλέον αργά», όμως με αυτή τη λογική, το μόνο που καταφέρνουν είναι γεμίζουν αρνητικότητα.

Η επίτευξη στόχων έχει να κάνει με τις προσαρμογές στη ζωή. Όταν αφιερώσετε λίγο χρόνο για να δείτε πράγματα με μια πιο θετική νοοτροπία, θα επιτύχετε πράγματα που προηγουμένως νομίζατε ότι ήταν αδύνατα.

Βγείτε έξω από τη ζώνη άνεσης

Μπορείτε να επιλέξετε κάτι που σας βολεύει χωρίς να σας ικανοποιεί απόλυτα,  ή μπορείτε να αλλάξετε. Αλλά δεν μπορείτε να κάνετε και τα δύο.

Όταν τα πράγματα γίνονται άσχημα, η εύκολη λύση είναι να τα «καλύπτουμε», είτε με το να μην τα συζητάμε, είτε με το να τα αφήνουμε να περάσουν χωρίς να δράσουμε. Όμως αυτή η τακτική, είναι επιδερμική και δεν βοηθά στην επίλυση ενός προβλήματος.

Photo by Olga from Pexels

Αν όμως ασχοληθείτε με αυτό, ακόμα και αν είναι επώδυνο για εσάς, θα καταφέρετε να δώσετε μία λύση και να απελευθερωθείτε από τα δεσμά του. Μερικές φορές η αβεβαιότητα και το άγνωστο, μας βοηθούν να ρυθμίσουμε τα συναισθήματα μας.

Αναπτύξτε την επιθυμία να βοηθήσετε τους άλλους

Οι μικρές πράξεις καλοσύνης λειτουργούν όπως τα κύματα. Όταν προσφέρετε τη βοήθεια σας, τότε εκείνη επιστρέφει πίσω σας εσάς. Έτσι μπορεί να έρθει μία θετική αλλαγή στον κόσμο.

Αποφύγετε την κοινωνική αποσύνδεση.

Αυτή η πανδημία μοιάζει με ένα ταξίδι δίχως τέλος. Ο τρόπος που δουλεύουμε και προσεγγίζουμε ο ένας τον άλλο, έχει αλλάξει σημαντικά. Οι άνθρωποι αισθάνονται πιο απομονωμένοι από ποτέ. Όμως αυτό που χρειάζεται να καταλάβουν, είναι ότι η κατάσταση είναι παρωδική και ότι δεν χρειάζεται να κόψουν τις κοινωνικές τους επαφές, αλλά να τις προσαρμόσουν μέσα στο νέο πλαίσιο που ορίζουν οι κανόνες για την ατομική και συλλογική προστασία από τον κορονοϊό.

Συνδεθείτε με το παρόν

Το να είμαστε προσεκτικοί και επικεντρωμένοι στο παρόν, είναι κάτι που βοηθά σημαντικά στην αντιμετώπιση μιας κρίσης, κάνοντας μας να βγούμε ακόμα πιο δυνατοί μέσα από αυτή.

Η συνείδηση ​​απαιτεί συνεχή σύνδεση με το παρόν και παρατήρηση στα πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας. Ο χρόνος είναι ένα πολύτιμο αγαθό. Ζήστε το τώρα, ακόμη και αν υπάρχει μια δυσάρεστη κατάσταση, διότι ακόμα και αυτή θα περάσει.

 

Διαβάστε επίσης:

Με ποιες τεχνικές θα καταλάβετε αν σας λένε ψέματα σε μία συνέντευξη;

5 ψέματα που μας λέει το μυαλό και εμείς τα πιστεύουμε

Μην αποχωρήσετε από μία συνέντευξη αν δεν κάνετε πρώτα 4 βασικές ερωτήσεις

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση