ΥΓΕΙΑ

7 προειδοποιητικά σημάδια ότι το σώμα σας χρειάζεται επειγόντως ένα διάλειμμα

Photo by Kinga Cichewicz on Unsplash

Η καθημερινή πίεση στην εργασία, προκαλεί αρκετό άγχος, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε σωματική και ψυχική κούραση. Αυτό κατά συνέπεια μας οδηγεί στο να αντιμετωπίζουμε διάφορα θέματα υγείας. Καλό είναι να παρατηρούμε αλλά και να ακολουθούμε το σώμα μας, σε στιγμές που νιώθουμε ότι κάτι δεν πάει καλά με τη λειτουργία του. Υπάρχουν ορισμένα σημάδια, που εκπέμπει για να μας προειδοποιήσει, ότι η ανάγκη για ένα διάλειμμα απ’ ό,τι και αν κάνουμε, είναι άμεση.

Μετά από μια κουραστική μέρα, το ιδανικό θα ήταν να μπορείτε να απολαύσετε, έναν ήρεμο και χαλαρωτικό ύπνο στο σπίτι. Μειώνει το άγχος που έχουμε συγκεντρώσει όλη την ημέρα. Αλλά η επόμενη μέρα μπορεί να είναι το ίδιο απαιτηρική ή και περισσότερο, οπότε η κούραση είναι και πάλι δεδομένη. Αυτή η επανάληψη του πολυάσχολου προγράμματος με το μεγάλο φόρτο εργασίας, είναι που μπορεί να οδηγήσει μέχρι και στην υπερκόπωση.

Είναι λογικό να χρειάζονται όλοι ένα διάλειμμα από τη δουλειά, ώστε να μπορέσουν να αναζωογονηθούν. Το θέμα είναι να μπορούν να αντιληφθούν ποια είναι αυτή η στιγμή, που το σώμα το έχει πραγματικά ανάγκη. Ο τρόπος για να το καταλάβετε, είναι να παρατηρήσετε, εάν παρουσιάζετε τα παρακάτω συμπτώματα. Σε περίπτωση που διαπιστώσετε αρκετά από αυτά, τότε προσπαθήστε να πάρετε αμέσως ένα διάλειμμα από τα πάντα.

Photo by Abigail Keenan on Unsplash

Σημάδια για να καταλάβετε εάν χρειάζεστε ένα διάλειμμα.

Επίμονοι και διαρκείς πονοκέφαλοι

Εάν αισθάνεστε μια συνεχή δυσφορία στο κεφάλι σας, τότε ίσως το σώμα να στέλνει σημάδια ότι χρειάζεται να ξεκουραστείτε. Το υψηλό επίπεδο άγχους και η πίεση κατά την εργασία, προκαλούν συχνά μέτριους έως σοβαρούς πόνους στο κεφάλι, τα μάτια και τον αυχένα.

Πεπτικά προβλήματα

Όταν ολόκληρο το σώμα και ο εγκέφαλος μας είναι στα όρια υπερκόπωσης, τότε το πεπτικό σύστημα αρχίζει επίσης να υποφέρει, όπως πόνο στο στομάχι, ευερέθιστο έντερο κ.λπ.

Συχνά κρυολογήματα

Το άγχος μπορεί να αυξήσει τον καρδιακό ρυθμό και την κυκλοφορία του αίματος, το οποίο επηρεάζει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Ως αποτέλεσμα, τείνουμε να κρυώνουμε συχνά λόγω των χαμηλών επιπέδων ανοσίας.

Αύξηση βάρους

Ξαφνική αύξηση βάρους μπορεί επίσης να προκληθεί από ένα υψηλό επίπεδο στρες. Συμβαίνει λόγω της αυξημένης έκκρισης της ορμόνης κορτιζόλης.

Στομαχόπονος

Όταν έχετε άγχος τότε τείνετε να αισθανθείτε ναυτία και στομαχικούς πόνους. Όλα αυτά προκαλούνται από τα πεπτικά προβλήματα.

Κόπωση

Η καθημερινή κούραση στη δουλειά, προκαλεί έντονη κόπωση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διαταράσσεται ο ύπνος και το βιολογικό μας ρολόι.

Πόνος στο στήθος

Εάν αισθάνεστε συχνά πόνο στο στήθος, τότε αυτό μπορεί επίσης να είναι έναπροειδοποιητικό σημάδι από το σώμα, που προσπαθεί να σας πει ότι χρειάζεται να ξεκουραστείτε. Μην λάβετε αψήφιστα αυτό το είδος πόνου. Το άγχος μπορεί επίσης να οδηγήσει σε καρδιακή ανεπάρκεια.

 

Διαβάστε επίσης:

Πώς να ελέγξετε τα όνειρα που σχετίζονται με το άγχος

Ο σύντομος ύπνος μέσα στη μέρα προσφέρει πολλά στη σωματική και ψυχική υγεία

3 tips για να ενισχύσετε την υγεία του εγκεφάλου μέσω της διατροφής

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για τις πιο ξεχωριστές ειδήσεις